Patříte-li k milovníkům kulinářských zážitků a místních specialit, měli byste se vypravit do podhůří Krkonoš, konkrétně do oblasti Benecka. Kde jinde totiž ochutnat pravé krkonošské speciality než v místě jejich vzniku? Původní receptury se zde dědí z generace na generaci a všichni restauratéři si dávají záležet, aby právě jejich kyselo patřilo k těm vůbec nejchutnějším. Jedno z nejlepších nabízí Top restaurace v útulném hotelu na Benecku.
Proč je kyselo tak populární?
Pokud si přečtete recept na krkonošské kyselo, tak prakticky okamžitě zjistíte, že to není nijak složitý pokrm. To plyne z jeho historie, na kterou v současné době navazuje Top restaurace. Ta tento pokrm připravuje podle původní receptury bez jakýchkoliv moderních vylepšení, protože ty kazí originální chuť. Za popularitu kysela může chudý region v podhůří Krkonoš, kde bylo velmi složité sehnat maso. Kde byl nedostatek masa, dali se místní obyvatelé na sbírání hub a Top restaurace Benecko v této tradici pokračuje.
Krkonošské kyselo zahřeje hlavně v zimě
Pokud v zimě řešíte, kam do restaurace na Benecku, je moderní horská restaurace tím nejlepším řešením. Právě v krutých mrazech poznáte opravdové kouzlo krkonošského kysela. To je připraveno výhradně ze sušených hub, vody, brambor, těsta, kmínu a soli. Restaurace na svatební hostinu Benecko připravuje polévku z místních surovin, aby tento tradiční pokrm neztratil charakteristickou chuť.
Které další pokrmy ochutnat?
Prakticky naplněné rezervace restaurace Benecko jenom dokazují, jak lahodné krkonošské kyselo je zde nabízeno. Zkušení kuchaři ovšem mají ve své nabídce ještě další vynikající jídla, kterými naplno uspokojí vaše mlsné jazýčky. Typicky se jedná o svíčkovou na smetaně nebo o jehněčí kolínko s bylinkovou kaší. Díky otevřenému prostoru máte navíc možnost sledovat umění kuchařů na vlastní oči.
Top restaurace Benecko patří k vyhlášeným podnikům v Podkrkonoší, a proto byste se zde měli také zastavit. Nejenom krkonošské kyselo, ale i další speciality určitě stojí za ochutnání.